Home >> Galerie >> Virtuele tentoonstellingen >> De Archieven van Albert Uderzo

De Archieven van Albert Uderzo

De avonturen van Asterix de Galliër vullen tot op heden 32 stripboeken, ofwel 1400 pagina's met tekst en tekeningen van de bekende auteurs René Goscinny en Albert Uderzo.

Dertienhonderdvierenzestig pagina's betekenen een enorme hoeveelheid werk die is verzet sinds het najaar van 1959! En daarbij komen nog de festivals, evenementen, reclamecampagnes, licenties, films enz, waarvoor ook originele tekeningen gemaakt moesten worden.

Albert Uderzo, de nog levende auteur van Asterix (zijn vriend en mede-auteur René is nu bijna 28 jaar geleden overleden), is een onvermoeibare tekenaar, zoals duidelijk blijkt uit deze tentoonstelling. Deze presenteert voornamelijk werken die buiten het kader van de stripboeken zijn gemaakt.

De tentoonstelling is opnieuw een bewijs van het buitengewone talent van deze begaafde graficus. Trouwe lezers zullen zijn stijl onmiddellijk herkennen. Het is vooral ook de gelegenheid om werk te zien dat anders niet of nauwelijks in de openbaarheid is, omdat het grotendeels voor zeer specifieke of tijdelijke evenementen werd gemaakt.


Sinds 1959 is Asterix een echt fenomeen geworden. Hij heeft aan vele acties meegedaan en daardoor zijn oorspronkelijke kader ver overschreden. Asterix is een symbool dat veel van onze verwachtingen en verborgen verlangens belichaamt. Zoals hij op de tegenslagen van het leven reageert, zou ieder van ons ook graag zelf willen reageren. Dat is ook de reden dat de auteur vaak voor de meest uiteenlopende evenementen wordt uitgenodigd.

Asterix en zijn dorp, die in het midden van de 20ste eeuw het daglicht zagen, zijn onbetwistbaar onderdeel geworden van het Franse culturele erfgoed . En hun "levensfilosofie" lijkt een oplossing te bieden voor de toekomst.

De werkcoulissen van Albert Uderzo vormen de achtergrond van deze tentoonstelling, die alle Asterix-fans van 2 tot 100 jaar de zekerheid geeft dat de kleine Galliër nu en in de toekomst hun trouwste metgezel zal zijn.

>> Start Tour

Valid XHTML 1.0 Transitional