Home >> Spelletjes & Wedstrijden >> Online spelletjes

Online spelletjes

Der Champions-cup


De ronde van Europa


Volgens Julius Caesar is voetbal een spel dat gespeeld wordt met XI tegen XI en dat uiteindelijk wordt gewonnen door de Romeinen.
(In het Engels)
De ronde van Europa is het allereerste authentiek gallische ganzenbord. De ronde volgt de voetsporen van Asterix en Obelix tijdens hun avonturen.
(Vragen enkel in het Engels)

De nachtmerrie van Kakofonix


Het kleurenpalet van Asterix


Zoek de 7 fouten


Hoefnix stelt je voor om een naam of een woord te raden, dat verscholen gaat achter de streepjes. Elk streepje staat voor een letter. Als je de oplossing vindt voor dat Hoefnix Kakofonix in elkaar timmert, heb je gewonnen en krijg je punten. Als je verliest, raak je punten kwijt. Veel geluck! Kieg een kleurplaat uit de tien mogelijkheden. Klik met het toverpoilood op het kleurenpalet. Het poilood verandert van kleur en je kunt nu de delen van de tekening naar keuze inkleuren. Om alles uit te wissen, kun je op de gum klikken. Als je klaar bent, kun je een miniposter printen. Ik heb 7 fouten gemaakt toen ik de tekening van Albert Uderzo natekende. Probeer ze in minder dan een minuut te vinden!

Zoek de verborgen namen


Memory


Pepe raakt de klutz kwijt


Ik heb in alle richtingen namen van beroemde gallische persoonlijkheden verstopt. Niet zo eenvoudig om ze allemaal te vinden, voordat het tijd is voor geroosterd everzwijn! Ik heb een ijzersterk geheugen: het is me gelukt om in minder dan een minuut bij alle verborgen plaatjes de paren te vinden die bij elkaar horen! Kun jij dat ook? De grote romeinse puzzelaarg zijn er niet in geslaagd om, zonder hun klutz kwijt te raken, het mooie gezicht van Walhalla te reconstrueren. Er is een foefje, dat is zeker, maar wat is het?

Valid XHTML 1.0 Transitional