Home >> Asterix van A tot Z >> Thematische informatiedossiers >> De Gallische Gastronomie

De Gallische Gastronomie

In de eerste aflevering kwam het nog niet veel aan bod, behalve misschien tijdens het onvermijdelijke slotmaal met de geroosterde everzwijnen, maar het voedsel neemt gaandeweg een grotere plaats in de albums in en wordt zelfs een obsessie voor Obelix, die ondanks zijn legendarische eetlust zelf van mening is dan hij beslist NIET dik is!

Vaak gaan de gastronomische ontdekkingen van onze helden gepaard met de ontmoeting van vriendelijke en gastvrije personages, die getuigen van de gezelligheid van onze voorvaderen van het jaar 50 voor Christus. Zij bieden ons een kijkje in de gezonde keuken van weleer, waarvan de brouwsels en gerechten niet vergeleken kunnen worden met die van ons moderne fastfood tijdperk waar menige gastronoom in hart en nieren zo fel tegen gekeerd is! Tenslotte leren de plaatselijke specialiteiten en voedingsgewoonten van de diverse volkeren die Asterix en Obelix tijdens hun avonturen tegenkomen, ons veel over de cultuurverschillen van toen en ongetwijfeld zelfs meer over die van nu, want hieruit hebben de auteurs van Asterix hun inspiratie geput. De Gallische gastronomie beperkt zich daardoor niet tot de verorbering van alleen maar geroosterde everzwijnen, maar stelt ons in staat om te controleren of het waar is wat gezegd wordt: "Je bent wat je eet!".

Het Corpus !

Quid? Volgens het woordenboek "Door traditie of onderzoek bijeengebrachte teksten en documenten". Met andere woorden, in ons geval de Avonturen van Asterix de Galliër! In dit Corpus dus vind je alle informatie die in de Asterix albums over het gekozen onderwerp gaat. Een ware Asterix encyclopedie voor de fans en een documentatiebank voor degenen die alles tot in de details willen weten!

>> Meer Info...

De Bonusinfo

Om meer over een onderwerp te weten, kun je de bonusinfo van ons dossier bekijken: interviews van auteurs, info achter de schermen...

>> Meer Info...

De Modus Vivendi

Hoewel ze zich van veel documentatiemateriaal voorzien hebben en historische fouten zoveel mogelijk hebben willen voorkomen tenzij met een knipoog, hebben de auteurs van Asterix soms een loopje genomen met de geschiedkundige waarheid. In deze rubriek ontdek je de verschillen die er kunnen bestaan tussen de Gallische voorvaderen en hun beroemde, onoverwinnelijke vertegenwoordigers.

>> Meer Info...

Laborandi te Salutant !

Wie let het beste op in de schoolbanken?! Grammatica, Numeratio, Orthographia, Historia... Ontdek onze spelletjes en oefeningen om je kennis te testen!

>> Meer Info...

Valid XHTML 1.0 Transitional